2007-05-16

Profession powerlevelling

Profession powerlevelling-nek hívják azt a tevékenységet, amikor a játékos arra törekszik, hogy minnél rövidebb idő alalatt és/vagy kevesebb pénzből az egyik trade skilljét, profession-jét, foglalkozását, stb ..

A rendszer nagyon egyszerű. Az általunk ismert feladatok (receptek, tervek, stb ..) négy fajta nehézégi fokozatba sorolhatók, melyek elvégzésekor (elkészítésekor, bányászásával, stb ..) a szintnek megfelelően növekszik a trade skill pontok száma:
- Narancs szín: mindíg,
- Sárga szín: gyakran,
- Zöld szín: ritkán,
- Szürke: soha
nem kapsz pontot.

Tehát elsődlegesen a narancs színűekkel kell foglalatoskodni, hogy biztosan nőjjön a pontunk.

Minden feladatnak van négy pontértéke, amely szorosan kapcsolódik ezekhez a színekhez, tehát megvan, hogy egy feladat mekkora skillnél készíthető el, tehát a semmiből lesz narancs, aztán hány skillponttól sárga és így egészen a szürkéig.

Mivel tudjuk, hogy melyik feladathoz milyen anyagok szükségesek, ezért össze is hasonlíthatjuk őket, hogy az adott szinten miből kell sokat csinálni, hogy mégse kerüljön túl sokba.

Itt jönnek be a guide-ok, amik pont ezt mutatják be, tehát van egy szint intervallum, mondjuk 1-30 és oda van írva, hogy itt ezt meg ezt csinálj 30-dik szintig, aztán 60-ig azt, aztán 120-ig amazt, meg ilyesmi.

Nagggyon hasznos ezek átolvasása. Ami még nagyon fontos, hogy ha olyan a foglalkozásod, amihez nincs gyűlytögető foglalkozás, esetleg te nem csinálod (pl. blacksmithing, de nincs mining-od, vagy ilyen még az enchanting, amihez gyárilag nem jár), akkor sokat fogsz az AH-ból vásárolni, ami nagyon piacfüggő, és így lehet, hogy a guide-ban leírtaktól el kell térni. Ilyen példa mondjuk az, hogy ő azt javasolja, hogy 100 valami feldolgozásával ugorhatsz 10 szintet. De hasonlóan ugorhatsz 10-et, ha egy másik dolgot csinálsz meg, viszont ahoz drágább az anyag. Ilyenkor kell vigyázni és megnézni, hogy melyikhez tudsz olcsóbban hozzájutni.

Ez most így elég zagyva, de ha belegondolsz, elkezdessz számolgatni, akkor rájössz, hogy érdemes átgondolni, hogy mit fogsz és mit nem fogsz csinálni.

Jó fabrikálást!

Gallagher

Nincsenek megjegyzések: