2007-09-14

Egy kis boszorkányos boszorkánymesterség

Harag megkért, hogy mint warlock classleader, írjak valamit, amin remélhetőleg kis Erruption Warlockok generáció nőhetnek majd fel :).

A warlock sokak szerint nem más, mint sötét energiákból élő mage. Hát... cloth armort visel és manát használ, ez igaz, de itt véget is ért a hasonlóságok hosszú sora :).

A warlockoknak (mint minden más kasztnak :) ), három talentfája van. Míg vannak kasztok, ahol megéri kombinálni, itt ez nem működik. A fák a következők:

Destruction:
Alapvetően a direct damage osztására való, növeli a destruktív varázslatok crit esélyeit, kis mértékban a damageét is. Kipróbáltam, de szerintem ha valaki a direct damagere akar összpontosítani, jobban teszi, ha inkább mageet indít.

Demonology:
Ez nagyon hasonlít a vadászok Beast Masteryjére. Magyarul kapsz egy über démont (felguardot), és egy raklapnyi buffot, de ezek nem elegek ahhoz, hogy magát a warlockot számottevően erősítsék. Itt gyakorlatilag a démonod harcol helyetted. Kipróbáltam, a véleményem róla az, hogy ha valaki ilyen kiosztással akar warlockozni, inkább kezdjen egy vadászt.

Affliction:
Ez az a talentfa, ami a warlockot megkülönbözteti a többi kaszttól, itt teheted warlockodat egy igazi PvP "tömeggyilkossá", vagyis a damage over time spelleket erősítheted. A sok bonus damageen felül új spelleket is kapsz bőven. Egyetlen hátránya, hogy ezzel a talentfával bizony nem lehet duelezni, de a warlock nem is arra való.

Végigpróbáltam minden kiosztást. A végeredmény:

  • Affliction fa, végig
  • Destruktív fa, a Shadowburnig (Ez az instant spell ad egy kis esélyt, ha mégis duelezésre kerülne sor.)

Természetesen ez a kiosztás nem csak PvPre, hanem questelésre is tökéletesen használható, egy voidwalker segítségével.

(Pontos kiosztásért kérlek nézd meg az Armoryt! http://eu.wowarmory.com/character-talents.xml?r=Nagrand&n=Darkway)

Egy-két tipp:

Az affliction fa használata:

PvPben warlockkal menni nem rossz, hisz' ez az egyetlen "tömeggyilkos" kaszt. A feladat egyszerű: Minden szembejövő hordásra nyomd rá legalább az instant fertőzéseket! Magas szinten a tömegbe lőtt Seed of Corruption a leghatásosabb, egy Curse of Agonyval, fölrázva, de nem keverve :). Ennél figyelni kell, hogy ne papra, vagy palára lődd, mert azok leszedik magukről. Ellenük az Unstable Afflictiont kell használni.
Ha véletlenül duelre kerülne sor, egy Howl of Terrorral (ami az Affliction fán instanttá tehető), vagy Death Coillal érdemes nyitni, ekkor az ellenfél remélhetőleg elhasználja a fearleszedő varázslatát. Ekkor egy rendes Fearrel ki lehet kapcsolni, leátkozni. Ilyenkor sokat segíthet a szintén Affliction fán tuningolt HP-szívás /Ez viszonylag nagy damageet is oszt!/, és manaszívás is.

Pvpn kívül egyszerű a dolgod, elölre küldöd a démonod, és leátkozod az ellent (elleneket), innentől már csak lövöldözni kell.


Démonológia fa használata:

Ha véletlenül mégsem az affliction fát választod, ez a fa is a rendelkezésedre áll. Ez sokkal egyszerűbb, mint az affliction, hiszen itt a démonod harcol helyetted. A lényeg, hogy mindig buffold le magad, és a démonod, küldd elölre a felguardodat, és amíg az harcol, próbáld meg te is kihozni magadból a legjobbat. Itt a taktika azonos PvPben, és PvEben is.


Destruction fa hsználata:

Itt gyakorlatilag egy kicsit legyengített mágus vagy. A lényeg a Destruktív spellek használata, vagyis Immolate, aztán Incinerate, Shadowboltok, és hasonlók. Egy dologra azért számíts: nem leszel olyan erős, mint egy mágus.


A warlockhoz alaptartozék a démonok serege, ezeket mind egy-egy questsorozat végén kapsz meg. Íme egy kis bemutatás:

Imp: "PvPre találták ki."
Ez a kis tüzes fickó igazán PvPben hasznos, mert ha kipurcan, az előhívásához nem kell soulshard, vagyis az ellenektől halál előtt ügyesen elszívott lélekszilánk. Folyamatosan tűzgolyókkal bombázza az ellenséget, rád tűzpajzsot húz, növeli a staminádat. A manája gyorsan visszanő, így van mit elszívni tőle (Dark Pact, Affliction fa).

Voidwalker: "A Blizzard is tanknak teremtette."
Ez a nagy kékes színű paca igazán PvEben érzi jól magát. Magas armorja, HPja van. Varázslatával magára vonja a közeli ellenek figyelmét. Damagee nem jelentős. Elölre kell küldeni, ő tankol, míg neked csak hátulről kell DPSkedned.

Succubus: "Egy démoni csaj."
Gyakorlatilag olyan mintha a egy warlock közelharcra akarna menni. Damagee, HPja nem nagy, armorja sem egetverő. Varázslatai damageet osztanak, illetve le tud stunnolni humanoid elleneket, ezért instákban nagyon hasznos.

Felhunter: "A warlock legjobb barátja."
Ez a kutyaszerű démon a varázslók ellen jó. Sem damagee, se HPja, sem armorja nem túl nagy, de le tudja silencelni a varázslókat, illetve paranoiás mivolta miatt segít, hogy meglásd a rugókat.

Felguard: "A szépfiú."
A démonológia fa végén kapod meg. Alapvetően egy arms/furis warrior, chargeol, cleavel. Hpja, armorja, és damagee is jelentős.

Infernal: "Ha forró a helyzet."
Infernal Stonnal hívhatod elő, a leérkezésének helyén leüt minden ellent. 5 percig a tiéd, utána újra kell enslaveelni kell (soul sharddal irányításod alá vonhatod a megcélzott démont), vagy meg kell ölni. Magas HPja, magas damagee, sok armorja van, bossoknál, elite ellenségeknél lehet nagy segítség.

Doomguard: "Ez kemény!"
A legerősebb előhívható démon, egy nehéz questsorozat végén kapod meg /indulás helye blasted lands/. Egy rituáléval lehet előhívni. Miután előhívtad, elkezdi megölögetni a rituáléban segítő csapattagokat, ezért gyorsan enslaveelni kell. Bossoknál, isntákban segíthet, ritkán éri meg előhívni.


Most, hogy túlvagyunk a talenteken, taktikákon, és démonokon is, itt jön a hab a tortára, a conjured itemek. Készítésük manába, és soulshardba kerül, hatásuk fokozható a démonológia fán.

Soulstone:
Ha ezzel lebuffolsz egy csapattagot, vagy magadat, halálodkor ezzel feléledhetsz azonnal, halálmarathon nélkül.

Firestone (ranged weapon helyére kell rakni:
Növeli a melee weaponod sebzését, illetve növeli a tűz spell damageet.

Spellstone (ranged weapon helyére kell rakni)
Növeli a spell crit ratingedet, illetve használatkor leszed minden ártó szándékú varázslatot rólad. Használat után eltűnik.

Healthstone:
A legfontosabb item. Healing poti helyett használható, HP-t tölt vissza.


A warlockhoz gyárilag jár az olcsóbb mount, és rengeteg quest, ezekre már nem nagyon emlékszek :P, legjobb ha utánuk nézel a neten, de az is elég, ha figyeled a warlock trénereket SWben, majd' minden quest onnan indul.

Mindent egybevetve nekem bejött a warlock, remélem köztetek is lesznek, akiket megfog a "sötét oldal" :).
Sok szerencsét, jó játékot kívánok mindenkinek,
Darkway



1 megjegyzés:

sunjun írta...

东大产品主要有:摩托车总装流水线、成套悬挂物料输送线、摩托车发动机生产线、部件装配线、包装流水线;洗衣机、冰箱、空调等家电生产流水线设备.