2007-09-14

Változások

Sziasztok

Sokan ismeritek azon szándékomat, mely szerint egy profi guildet szeretnék kialakítani. E célból bevezetek egy-két változást, melyeket előzetesen egyeztettem a Mesterekkel. A hét elején tartott megbeszélésünkön a következő változásokat hagytuk jóvá.



Új rangok

Biztosan sokan észrevettétek már, hogy 2 új rangot vezettem be, ez a kettő a Próbaidős és a Főtiszt.

A Próbaidős magától érthetődik hogy mi. 2 hétig az új játékos ezt a rangot kapja meg, ez alatt az idő alatt a játékos beilleszkedhet, lehetőséget kap a klán életében való részvételre. Ez mindkettőnk részére előnyös, hiszen ha az új tagnak nem tetszik a klán, kiléphet, nem tartjuk vissza...viszont ha mi nem vagyunk vele megelégedve, azonnal búcsút vehetünk tőle.
A két hét letelte után az új tag megkapja a szintjének megfelelő rangot, teljesértékű taggá válik.

A Főtiszt rangot a Mester helyett vezettem be azok számára, akik elérik a 65. szintet. Jogai csaknem megegyeznek a Mesterével, de erről majd később esik szó. Ezután Mester csak nagyon kivételes esetben lehet egy játékosból, hiszen azzal a guild egyik vezetőjévé válik.

Ennyit a rangokról, a továbbbiak a Guild Information-ban közölve vannak.

Class leader

A Class Leader az egyik legfontosabb pozíció a guilden belül. Csak azok kaphatják meg, akik már kellő tapasztalattal rendelkeznek egy adott kasztról.

Feladatuk:
      • "Szakmai szempontból" összefogják a kasztjukba tartozó játékosokat.
      • Tanácsot, segítséget nyújtanak nekik ha a szükség úgy kívánja.
A Class Leader segítséget jelenthet egy játékosnak mindenben, ami az adott kasztot érinti, pl. talentozás, vagy kasztspecifikus küldetések. Ez utóbbi leginkább a paladinoknál és a warlockoknál igazán fontos, hiszen nekik a hátasuk 60. szint után csak igen hosszú és nehéz küldetések árán lesz meg.

Minden kaszthoz egy Class Leader tarozik, ők a következők:
  • Warrior Class Leader: Zoli
  • Warlock Class Leader: Darkway
  • Paladin Class Leader: Pöröly
  • Mage Class Leader: Kedvess
  • Hunter Class Leader: Cheyen
  • Druid Class Leader: Aludrien
  • Priest Class Leader:
  • Shaman Class Leader:
  • Rouge Class Leader:
Bátran forduljatok hozzájuk kérdéseitekkel. A még hiányzó tisztek rövid időn belül gazdára találnak.


Pvp, insta

Az állandó problémák. Mindannyian szeretnénk jól megszokott, baráti csapatban instákba járni. Ez különösen 70. szint közelében jelenthet kimondott előnyt. Ezt elősegítendő szeretném meghonosítani a guildben alacsony szinten is a közös instázást.
A "tárlatvezetés" tehát újra indul:) Jelentkezni az instákra nálam lehet, elsősorban esti órákban számítsatok az indulásokra. Szeretném hangsúlyozni, hogy egy-egy instára csak közel azonos szintűek jelentkezését várom. Ez azért fontos, mert ha egy 70-es játékos visz végig helyettetek egy 20-30-as szintű instát, soha nem tanuljátok meg hogy kinek mi a dolga. Mi, mostani 70-esek is hasonlóléppen kezdtük anno, nem volt egyetlen 70-es sem a guildben, aki segített volna nekünk mondjuk Uldamanban. Ettől eltérni csak bizonyos esetekben lehet, ezek az esetek viszont a Class Leaderek hatásköre alá tartoznak. Higyjétek el, mindez a ti érdekeiteket szolgálja hosszú távon.

Pvp. Ez is legalább annyira fontos, mint az instázás. Vannak, és reményeim szerint lesznek olyanok a guildben, akik előszeretettel járnak pvp-zni. Ezentúl Kedvess és Darkway tanácsokkal lát el mindenkit, akit érdekel a pvp. Bátran forduljatok hozzájuk kérdéseitekkel, mindketten tapasztalt pvp-zők.

Egyéb változások

1. Csak a Mesterek vehetnek fel tagokat.

Ez csak egy ideig lesz így. Ez azért van, mert az ellenőrzésem alá akarom vonni a tagfelvételt. Erre azért van szükség, mert az utóbbi időben meglehetősen sok warrior és hunter lett a guildben. ebből következik, hogy

2. Csak bizonyos kasztokat veszünk fel.

Kérek minden Mestert, hogy egy ideig NE vegyenek fel az előbb említett két kasztból senkit. Viszont égető szükség van papokra, rugókra, druidákra, warlockokra, mágusokra. Ezek a kasztok előnyt élveznek.

3. Az officer note használata.

Ezentúl az officer note-ba a guilden belüli kihágásokat jelezzük. Az officer note-ba csak a mesterek és később a főtisztek írhatnak. Ha valakinek túl sok van a rovásán azt eltávolítjuk a guildből. A klántagot, aki vét a klántagok vagy a guild ellen, azt:

1, figyelmeztetjük,
2, lefokozzuk,
3, kirúgjuk.

A klántag eltávolításának folyamatáért Tereza, mint a Fegyelmi Bizottság feje felel.

Azonnali kirúgás jár, ha:

  • a játékos más játékosok szórakozását, játékélményét hosszú távon rontja,
  • más játékosokokkal ok nélkül veszekszik, azok vagy a guild rossz hírnevét kelti.
Azonnal kirúgni a guildből valakit csak 3 mester, illetve ha nincs meg a kellő létszám, 3 főtiszt együttes beleegyezésével lehet.

A komolytalan embereket, akik elrontják más játékosok szórakozását, nem tudnak viselkedni, komolyan játszani nem tűrjük meg a guildben.

4. Az altok

Az utóbbi időben a warriorokkal és a hunterrel együtt az altok is megszaporodtak a guildben. Szép, ha sokan vagyunk, de értsétek meg hogy annak nincs értelne, hogy nagy létszám mellett kevés a player. Ezért megtiltom, hogy egy játékosnak kettőnél több altja legyen a guildben!
Akinek ez ellen kifogása van, készséggel állok rendelkezésére.


Bízom benne, hogy mindezek a guild és a játékosok javát és fejlődését szolgálják.
Egyenlőre ennyi, ha a reformokkal kapcsolatban bárkinek kérdése van, az hozzám forduljon.


További jó játékot mindenkinek.

Harag


Nincsenek megjegyzések: