2007-04-17

Pénz keresés 1: Gyűlytögetés

Rengeteg a koldus a játékban, pedig rendgeteg pénzkereseti lehetőség van a WoW-ban. Az angolul nem tudók, a lusták és a tapasztalatlanok segítségére írom meg ezt az útmutatót, hogy lehet hatékonyan pénzt keresni a játékban.

Ezt a leírást a neten lévő ingyenes és fizetős leírások és a saját tapasztalataim alapján írom. Sok dolgot le fogok egyszerűsíteni, hogy csak a lényeg maradjon.

A pénz keresés mindenképpen munka, de ezt lehet úgy is csinálni, hogy móka is legyen egyidőben. Vagy úgy mókázni, hogy közben pénzt is keress belőle. A móka és a munka egyensúlya határozza meg, hogy milyen jól szórakozol, illetve mennyi pénzed lesz a játékban. Ezt neked kell eldöntened.

A pénz keresetnek több formája létezik, ezeket majd egyenként teszem fel. Most álljon itt a legegyszerűbb, a gyűlytögetés:

A WoW-ban két fajta fő foglalkozást lehet felvenni, ezeket csoportosíthatjuk gyűlytögető és kézműves foglalkozásokra. A gyűlytögető foglalkozások: skinning (nyúzás), mining (bányászat), herbalism (növénygyűjtés). Ezeket megtanulva sok pénzt lehet keresni. A skinning-hez kell, hogy legyen egy, szinte bármely árustól megvásárolható "skinning knife", a bányászathoz meg egy "mining pick", amely a csomagodban kell, hogy legyen, skinning vagy mining közben nem kell, hogy a kezedben legyen. A herbalism-hez nem kell semmi.

Skinning
Profit szempontjából mindenképpen a skinning a legjobb, hiszen az esetek nagy részében "beast" osztályú ellenféllel hadakozol, azokat pedig meg lehet nyúzni, így szinte mindíg kapsz bőrt, amit eladhatsz és pénzt csinálhatsz belőle. Ha szerencsés vagy, akkor megnyúzhatod a többiek által elejtett állatokat is, így még több bőrt, így pénzt szerzel.
Általános stratégia: keresd azokat a helyeket, ahol sok, könnyen ölhető állat található, amelyek gyorsan újraélednek (respawn). Általában az a jó hely, ahol az aktuális szinted alatt 2-vel vannak az állatok, mert így gyorsan végzel velük, de még XP-t is kapsz értük, és általában nagyon ritkán kell csak pihenned.

Mining
Ez a második legjobban jövedelmező gyűlytögető foglalkozás. Ennek az az előnye, hogy nem kell harcolnod, hogy hozzájuss a fémhez. Akár csak a skinningnél, a terméket sok más, kézműves foglalkozás felhasználja, így kelendő lesz az árú.
Általános stratégia: Tapasztald ki, vagy nézd meg a http://www.worldofwar.net/cartography/ oldalon, hogy merre vannak érc lelőhelyek (vein), és tervezz útvonalat a gyűlytésükre.

Herbalism
Hát, az a gond, hogy a magas szintű füveken kívül sok kereslet nincs az árúidra, mert akik felhasználnák, valószínűleg ők is herbalisták, így ezt a módot nem ajánlom pénzkeresetre.
Általános stratégia: mint a Mining-nél.

A gyűjtögetés után a portékát mindenképpen az AH (Aukciós ház)-ban add el! Nézd meg, hogy mások mennyiért kínálják, és attól függően állíts fel az övékhez mért árat, amilyen gyorsan a pénzre szükséged van. Mindíg használj "Buy Out" árat, mert a vevők legnagyobb többségének azonnal kell az árú! Mindíg 24 órára tedd ki a portékát!

Jó gyülytögetést,
Gallagher

Nincsenek megjegyzések: